Cikkek - Egészséges Életmód - Táplálkozás kategória

A reflux-betegség kialakulásának okai

A reflux-betegség kialakulásának okai

Talán nincs is olyan ember, aki ne tapasztalta volna meg élete során a gyomorégés kellemetlen tüneteit. Ám mikor és hogyan lesz a "nagy zabálást" követő, hamar...

Italok és ételek a nyári melegben

Italok és ételek a nyári melegben

A bőséges folyadékfogyasztás szükségessége Napjainkban szerencsére egyre nő az egészséges életmódot folytatók és ezzel együtt az...

Az energiaitalok veszélye

Az energiaitalok veszélye

Az energiaitalokhoz hasonló összetételű italokat az 1900-as évek elején kórházi készítményként alkalmazták , például alultáplált betegek...

Görögdinnye

Görögdinnye

A görögdinnye  a tökfélék családjába tartozik, Afrika déli részéről származó növényfaj, illetve...

Nyári veszélyforrások: kiszáradás

Nyári veszélyforrások: kiszáradás

Testsúlytól és a verejtékezés mértékétől függően testmozgás során óránként megközelítőleg 1 liter folyadék távozik...

Kiszáradás: mit kell tudni róla? Hogyan védekezhetünk a dehidratáció ellen?

Kiszáradás: mit kell tudni róla? Hogyan védekezhetünk a dehidratáció ellen?

A szervezetünknek vízre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően működjön, és ha a felhasznált folyadékmennyiség nagyobb, mint amit elfogyasztunk, kiszáradhatunk. Ez a nagy melegben...

A stresszoldó evés kockázatai

A stresszoldó evés kockázatai

Mindenkire másként hat a stressz. Vannak, akik étvágytalanok lesznek, és vannak olyanok, akik az evést használják a feszültség levezetésére. Mivel védekezhet a...

Sószegényen

Sószegényen

Királyatyám! Úgy szeretlek, mint a sót! -  mondja a királylány az ismert mesében. Pedig a só nagy mennyiségben fogyasztva káros, hiszen akár magas...

Folsav: fejleszteni kell a tudásunkat

Folsav: fejleszteni kell a tudásunkat

A folsavnak jelentős szerepe van a veleszületett fejlődési rendellenességek megelőzésében, éppen ezért elemi érdeke a társadalomnak, hogy e kockázatcsökkentő vitaminnal...

A folyadékfogyasztás fontossága, avagy mit igyak és mennyit?

A folyadékfogyasztás fontossága, avagy mit igyak és mennyit?

A víz, a folyadék olyannyira létfontosságú tápanyag az ember számára, hogy legfeljebb 3 napot bírunk ki nélküle, míg étel nélkül hetekig...

 1 2 3 4 56 7 8 9 10