Tájékoztató

 

2018 | 09 | 19

Pályázati Központ

Debreceni Egyetem

 

TÁJÉKOZTATÓ             

Fejlődik az Egészségfejlesztési iroda az EFOP-1.8.20-17-2017-00007 azonosító számú Projekt keretében.

Az EFOP-1.8.20-17-2017-00007 azonosító számú „A debreceni Egészségfejlesztési Iroda szakmai bővítése a mentális egészségfejlesztés funkcióval” című pályázat keretein belül a Debreceni Egyetem 39 160 998 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

A pályázat keretében a 2014. óta működő Egészségfejlesztési Irodában olyan egységes egészségszervezési és egészségfejlesztési rendszer kerül kialakításra, amely jól meghatározott kliens utak mentén biztosítja a lakosság számára a szükségleteknek és igényeknek megfelelő szolgáltatásokat.

 

Az Egészségfejlesztési Iroda mentális egészségfejlesztés funkcióval való kibővítése révén koordinálni tudja Debrecen egészségfejlesztési programjait, és összekötő kapocsként működik az egészségügyi alapellátás, a járóbeteg szakellátás és az egészségfejlesztési programokat megvalósító szervezetek között. Az Egészségfejlesztési Iroda közvetlen kapcsolatot alakít ki az egészségfejlesztési programok célcsoportjaival, oly módon, hogy javítja az egészségügyi ellátórendszer prevenciós tevékenységét a háziorvosi szolgálatoktól, a járóbeteg szakrendelésektől vagy fekvőbeteg ellátásig.

 

A projekt által a következő mentális egészségfejlesztési programok valósulnak meg: Szülőklub, Sajátos vagy nehéz helyzetben lévő családokat támogató tanácsadás, Segítő csoport alkoholleszokás támogatására, Pszichoklub, Előadássorozat a mentális és lelki egészség tükrében idősek részére, Alkohol-prevenció, Iskolai drogprevenció, Stresszkezelés, Tanárok képzése a szuicid személyiségzavar felismerése céljából, Kiégés-prevenciós tréning egészségügyi dolgozóknak, Lelkisegély Telefonszolgálat – tréning, esetmegbeszélés, Lelki Egészség napja.

 

A projekt végső célja a lakosság egészségi állapotának, életminőségének, egészségkultúrájának, egészségtudatosságának javítása.

 

A kedvezményezett neve: Debreceni Egyetem

Támogatás összege: 39 160 998 Ft

Támogatási intenzitás: 100%

Projekt időtartama: 2018.08.01. - 2020.07.31.

Szakmai vezető: Pellei Éva

E-mail: pellei.eva@kenezykorhaz.hu